mandag 29. april 2013

Hjemmelaget Moussaka...

... med poteter ;) Jeg sliter jo som sagt med matlysten. Jeg bestemmer som regel middagen kvelden før, også handler jeg når jeg har levert jentungen i barnehagen. For litt siden kom jeg hjem med dagens planlagte middag, men da jeg ryddet på plass varene angret jeg bare mer og mer. Jeg ville absolutt ikke ha den forbaska millionbiffen til middag... Jeg endte opp med å forandre middagen 5 ganger, men likevel hadde jeg brukt ingrediensene jeg hadde handlet. Til slutt tenkte jeg at jeg kunne prøve å lage moussaka, etter MITT ønske. Jeg vet ca hva de vanlige oppskriftene inneholder, og jeg var ikke intr i alt det :p

Kjøttsaus og fløtegratinerte poteter, toppet med ost... Det er jo egentlig ikke værre enn det... Jeg gikk for å handle en boks med hermetiske tomater, men det var alt jeg trengte. Junes Moussaka in the making!

Jeg kaller det iallefall det, for det er jo litt likt, hvis man tenker på ferdigpakken ;) Tenkte jeg skulle dele oppskriften, og notere den ned for meg selv. Kom på at jeg bare laget maten ut ifra hodet, men har prøvd å gjenskape den, ved å notere ned mengden av ting. Det vakke lett kan du tru...

Junes Moussaka:

Gratinerte poteter :
4-6 poteter
1 boks kremfløte
1/2 Løk
1-2 fedd Hvitløk
Salt og pepper


  • Jeg finkutter løk og hvitløk først, legger det litt til siden og skreller og skjær potetene i tynne skiver. Når jeg er nesten helt ferdig med å kutte potetene, steker jeg løk og hvitløk lett i gryta. Gir det kun litt farge, for så å ha i potetene og fløten. Fløten skal dekke potetene. Har du mer poteter enn fløte, kan du ha på litt melk også. Du må salte og pepre underveis. Det spørs veldig hvordan smak du vil ha, ifh til mengden. Jeg har ikke peiling på hva jeg bruker... Dette skal småputre til potetskivene er møre. 


Kjøttsaus:
Kjøttdeig/karbonadedeig
1 boks Hermetiske tomater
1-2 ss Tomatpure
1/2 Løk
1-2 fedd Hvitløk
1-3 ts Basilikum
1-2ts Oregano
1/2ts Sukker
Salt og pepper

  • Stek kjøttdeigen på vanlig måte, mot slutten har du i finhakket løk og hvitløk. La det steke noen minutter til. 
  • Kjør hermetiske tomater i stavmikseren før du har den i kjøttdeigen ( bytt gjerne over til en gryte for å få plass til alt ). La det surre litt. Ha i tomatpure og LITT sukker. Kanskje 1/2 ts, ikke mer i allefall. Det er kun for å få bort den bitre smaken av puren. La det småkoke litt før du har i krydderet. 
  • Ta litt og litt og prøv deg frem. Noen ganger trenger man mer, andre ganger mindre. Jeg brukte ikke samme mengden sist jeg lagde denne, ifh til første gangen. Noen liker mer smak av en ting, og da er det greit å kunne prøve seg litt frem.


  • Ha kjøttsausen over i en ildfast form og hell potetene over kjøttsausen. La den gjerne stå en times tid eller mer, hvis du har tid, før du har på revet ost. Jeg syns den blir bedre når den får stått litt, men du ødelegger den ikke om du steker den med en gang :)


I ovnen på ca 220 grader til osten er gyllen :) Serveres med baguetter og salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar