fredag 7. desember 2012

Fredagsmiddagen

Lillemor er kresen. Reint kjøtt som svin, biff, kyllingfilet og sånn er uaktuelt, men så fort kyllingen er surret i skinke/bacon og fylt med f.eks mozarellaost, da spiser hun som en helt. Det må enten være veldig kjedelig, eller ha det lille ekstra :)

Etter jeg var ferdig på jobb i dag måtte jeg handle å lage middag. Det er fredag og her i hus betyr det fredagsmiddag :p Litt bedre enn fiskekaker og kjøttkaker liksom :)

Fløte gratinerte poteter med kjøttboller og fløtesaus.

Kjøttboller:
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
1 egg
1 dl vann
Salt og pepper

Fløte gratinerte poteter:
6-8 poteter
1 boks fløte
1 skvett melk
Løk
Hvitløk
Ost
Salt og pepper

Fløtesaus:
1 boks fløte
Løk
1 skvett hvitvins eddik (kan helt fint sløyfes)
Litt brunost


  1. Sett ovnen på ca 200-220 grader.
  2. Skrell potetene og kutt de i skiver. Skal være litt tynne. La de ligge i vann sånn at de ikke blir brune. 
  3. Finhakk løk og hvitløk. Brunes lett i en panne. Når løken er gyllen, tar du potetene ut av vannet, legger de i panna og heller fløten over. En liten skvett melk. Strø salt og pepper over, og la alt koke litt. Potetene skal kokes nesten møre. Smak til på sausen med ekstra salt og pepper etter behov.
  4. Ha potetene i en ildfast form, strø ost på toppen. La den stå å hvile mens du ordner kjøttbollene.
  5. Bland kjøttdeigen med egg, vann, salt og pepper. Form små kjøttkaker med enten to tskjeer, en tskje og hånden eller bare hendene.
  6. Sett potetene inn i ovnen.  Stek kjøttbollene på middels varme for så å ha de over i en liten ildfast form. La de ettersteke i ovnen til de er ferdig stekt.
  7. Mens alt godgjør seg i ovnen lager du fløtesaus. Brun løk i pannen. Når den er fedig heller du fløten oppi. Kok opp fløten, ha i salt og pepper. Tilsett litt brunost og hvitvins eddik (hvitvinsed. og brunost kan fint sløyfes). Smak til.
Serveres med ønsket grønnsaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar